Pienten pukimia

on

Tulevasta keväästä tulee meidän perheessä erilainen kuin aikaisemmista. Meille on nimittäin luvassa perheenlisäystä.

Alkuvuoden kylmät kuukaudet olen ommellut pääasiassa pienten pukimia. Tässä näette muutaman talvella valmistuneen ompeluksen.

Tein elämäni ensimmäisen tilkkutäkin viime syksynä Suomen kädentaidot -messuilta ostamistani PaaPiin kankaista. Ohjetta minulla ei ollut. Leikkasin noin 12 x 12 -senttisiä paloja trikoista, ja ompelin neliöt riveiksi. Sen jälkeen hurautin rivit yhteen, leikkasin taakse valkoisen kankaan ja laitoin väliin ohutta huopalevyä. Lopuksi tikkasin täkin yhteen kaksoisneulalla.

vauva1

Todella läheltä katselua täkki ei ehkä kestä, sillä paikoitellen kangas meni hieman ruttuun ja trikoo venyi sinne ja tänne. Mutta olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen. Kyllä tämän päällä kelpaa lattialla pötkötellä.

vauva4

En ole neulonut vauvanvaatteita, sillä ommellen valmista tulee niin joutuisasti eikä harmita, vaikka vaatteet eivät ole pitkän aikaa sopivia.

vauva2

Kietaisubodeja tein saman tien useamman. Liukuhihnatuotannolla valmista tuli joutuisasti. Oikeanpuoleinen kissakangas on Poppanavakasta, muut PaaPiilta.

Jos lastenvaatteiden ompelu kiinnostaa, suosittelen tutustumaan kotimaiseen Ottobre design -lehteen. Nytkin minulla on vino pino lehtiä lainassa kirjastosta, ja aikomuksenani ommella monia vaatteita. Vauvanvaatteisiin menee niin vähän kangasta, että jo pienestä palasta saa tehtyä monta vaatekappaletta.

vauva3

Kietaisubodien ohje: Ottobre Design, In the woods.
Kankaat: PaaPii ja Poppanavakka

Mainokset

One Comment Lisää omasi

  1. Liina sanoo:

    Onpa ihanaa! Onnea! Ja miten suloisia pieniä asioita olet tehnyt!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s