Keltaisella kevättä kohti

on

Ostin syksyn korvilla Grainline Studiosin kaavan Morris-bleiseriin. Pitkään pähkäilin, mikä kangas toimisi parhaiten takkimaisessa jakussa. Kankaan piti olla tarpeeksi napakkaa, jotta bleiseri olisi huolitellun näköinen. Grainlinen sivuillakin tosin suositeltiin, että bleiserissä käytettäisiin joustavaa kangasta.

grainline19

Lopulta tein bleiserin Noshilta keväällä tilaamastani toffeen värisestä farkkucollegesta. Napakka college toimi hyvin ryhdikkyyttä vaativassa vaatekappaleessa. Eikä siitä silti tullut liian asiallinen takki. Sitä voi helposti käyttää töissä tai illanistujaisissa, keväällä takin korvikkeena.

grainline1

Kuten olin aiemmin muista blogeista lukenut, farkkucollegen pinta saattaa olla farkkumaista eli värisävyt voivat vaihdella ja tuotteessa voi olla läikkiä. Kankaan pinta ei siis ole tasainen vaan hieman elävä. Onnekseni ostamassani kankaassa oli vain muutama pieni vaaleampi kohta, jotka pystyin kiertämään kangasta leikatessani.

Morris oli melko helppo jakku ommella. En ollut aikaisemmin tehnyt vaatteita englanninkielisistä ohjeista, joten sanasto tuotti alkuun päänvaivaa. Google ja Youtube tulivat ystävikseni ompeluprojektin aikana. Lopettipa saumurikin yhteistyön tätä takkia tehdessä.

grainline5

Jakussa oli monia pieniä yksityiskohtia. Alahelman särmikkäät leikkaukset vaativat tarkkaa ompelujälkeä. Myös silitysrautaa käytin ahkerasti, jotta sain kulmista tarpeeksi terävät ja ne olivat sen jälkeen helpompia ommella.

grainline14

Mutta tästä tuli kiva! Taidan tehdä samanlaisen hieman ohuemmasta kankaasta keväämmällä.

grainline

Ohje: Morris, Grainline Studios
Kangas: Farkkucollege, Nosh Organics

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s