Kesäjuoksujen ja -ruokailujen tasapainosta

on

Kesä, se on todellakin täällä. Aurinkoa, päivettyneitä sääriä, jätskiä, Nivean tuoksua, grillin tirinää.

Pakottava tarve heittää rintsikat nurkkaan. Jakku vaihtuu kevyeen pellavaan ja korot varvastossuihin.

Loma, erityisesti kesäloma, on ihmisen parasta aikaa. On aikaa haahuilla, aikaa nukkua, rentoutua ja olla tekemättä yhtään mitään. Toisille kesä tuo aktiivisuutta: toimistotuoli vaihtuu pyöränsatulaan ja näppäimistön naputtaminen rikkaruohojen kitkentään.

Kohta ne ovat täällä: grillimakkaroiden täyttämät vatsat ja liian pienet shortsit – vai ovatko sittenkään? Saako kesä sinut turpoamaan vai oletko aktiivisempi kuin aikoihin?

Itse koen olevani melko tasapainoisessa tilassa. En noudata mitään erityisiä ruokavalioita ja syön niinkuin hyvältä tuntuu – se on mentaliteettini myös kesäisin. Kesä on kerran vuodessa vaan, hei tyypit! Jätskiä ei voi syödä auringonpaisteessa ulkona marraskuussa, ilman ainakaan, että varpaat paleltuu.

Kesällä, kun suljen toimiston oven takanani, en mene kotiin ja käperry viltin kanssa sohvan nurkkaan. Kesällä mennään ulos: lenkkeillään, puuhaillaan, kävellään, haahuillaan. Se on aika monta kaloria enemmän kulutusta kuin sohvan nurkassa telkkaria katsellen.

Raikas salaatti on ihana kesälounas, mutta ai, että nautin grillipihvistä ja tuorejuustolla täytetystä herkkusienestä.

Mielen, kehon ja ruokahalunkin hallinassa tärkeintä on tasapaino: jos vetää överit, toisessa kohtaa voisi vetää vajarit. Tasapainoisen ruokavalion hyvä oljenkorsi on 80/20: kun viidestä ateriasta neljä on kunnossa, on melkeinpä sama, mitä sillä viidennellä aterialla syö.

Mitä tulee liikuntaan kesällä, ja miksei muutenkin, on jo vuodesta 2010 sääntönäni ollut: pidä yö- ja päiväjuoksut tasapainossa. Mikäli minua bailututtaa, ja usein bailututtaakin, hikoilemalla niistä kaloreista ja tunkkaisista oloista selviää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s