Ampiaishuivi

on

Osallistuin toukokuussa ensimmäistä kertaa mysteerineulontaan. Kyseessä oli Meiju Knitsin mysteerihuivi, jonka ohjeen neljä vaihetta tupsahtelivat Ravelryyn noin viikon välein. Mysteerineulonnoissa ohje tulee siis pala kerrallaan, eikä neulojilla ole tietoa, millainen työstä lopulta tulee. Jännitystä elämään! Kaksi ensimmäistä osuutta neuloin sutjakasti, sitten tuli kiirusta muussa elämässä.

almaz1.jpg

Neulonta siis aloitettiin tuolta vasemmasta kulmasta. Pähkäilin pitkään, minkä valitsen pohjaväriksi. Lopulta päädyin valkoiseen. Ajattelin muiden värien korostuvan siitä kauniisti. Kaksi ensimmäistä vaihetta neulottuani en ollut lainkaan varma, teinkö oikean päätöksen. Kun huivi lopulta valmistui, huomasin, että juuri näin sen piti mennä. Huivista tuli raikkaan kesäinen, oikea ampiaishuivi.

almaz4

Huivi näytti ennen pingotusta hieman epämääräisen malliselta, mutta huolellisen nuppineuloituksen jälkeen siitä tuli juuri oikeanlainen. Pidän huivimallista kovasti: se ei edes paina juuri mitään, vain 138 grammaa! Tukuwool ei ole lankana kovin kesäinen, mutta huivi lämmittää harteitani viileinä kesäiltoina ja se päätyy kaulalleni viimeistään syksyllä.

almaz2.jpg

Opin Almazia neuloessani uuden tekniikan: nirkkoreunan. Meinasin jättää reunuksen kokonaan tekemättä, sillä en kokenut sitä omaan tyyliini sopivaksi. Nirkkoreuna kuitenkin viimeisteli huivin kauniisti.

almaz3.jpg

Sain Almazin valmiiksi huivihaasteen viimeisenä iltana, 31. toukokuuta. Mitä nyt ranteita hieman kolotti ja järki olisi sanonut laittamaan puikot sivuun. Pakko se oli saada valmiiksi ajallaan.

Ohje: Almaz
Lanka: Tukuwool, 138g (anga 36g, uupo 38g, sake 65g)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s