Pahanlaatuinen neuloosi

on

Kuluneen talven aikana olen seikkaillut lankakauppojen verkkosivuilla, Ravelryssä, Etsyssä ja Pinterestissä luvattoman paljon. Olen haaveillut uusien vyyhtien ostamisesta, vaikka vanhojakin on vaikka muille jakaa. Ravelryssä olen merkinnyt kasapäin neuleita to-do-listalleni.

Minuun on iskenyt pahanlaatuinen neuloosi – pakottava tarve olla jotakin koko ajan puikoilla. Kun saan projektin valmiiksi, minun on suorastaan pakko aloittaa viimeistään seuraavana päivänä uusi. En osaa enää istua sohvannurkassa tekemättä mitään. Eihän televisiota tai elokuvaa voi vain katsoa. Aika menee suorastaan hukkaan, jos vain lököttelee sohvalla.

Ehkäpä tämän vuoksi olen seurannut Ravelryssä suosikkisuunnittelijoitani erityisen tiiviisti. Marraskuun lopussa onni osui kohdalle ja pääsin Suvi Simolan Keeping warm -neuleen testineulojaksi. Sitä sitten neuloinkin koko joulukuun ja lopulta lähipiiri ei saanutkaan joululahjaksi suunnittelemiani sukkia (paitsi Anne, mistä kerron toiste).

keepingwarm2

Testineulonta oli hauskaa puuhaa. Niin hauskaa, että jäin heti koukkuun. Lankakauppa Kerän Tiia varoittelikin siitä, kun hain Tukuwoolini puseroa varten. Kun pusero lopulta valmistui, viikkoa myöhemmin aloitin Meiju K-P:n Deep Blue Oceanin testineulonnan.

keepingwarm4

Suvin neuletta tikuttaessani opin uusia tekniikoita. En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt briossineuletta (tuo hauska kaksivärinen neulos, mitä on puseron kauluksessa): alkuun se tuotti päänvaivaa, mutta ajatuksesta sai nopeasti kiinni. Olin jo aiemmin kuullut, että Suvin neuleohjeissa ei yleensä ole virheitä. Niinpä tämä testineulonta oli varsin helppo ja mukava kokemus. Sen kun vain neuloin menemään yhdessä muiden raverlyläisten kanssa.

keepingwarm3

Mies kummasteli, miksi haluan testineuloa, vaikka siitä ei saa palkkiota. Hyvä kysymys. Mielestäni on hauskaa, kun on yhteisö, mihin tukeutua. Lisäksi pääsin ensimmäisten joukossa testaamaan uutta mallia, olemaan avuksi neulesuunnittelijalle ja lopuksi sain palkkioksi yhden ohjeen Suvin kokoelmasta. Eivätköhän ne riitä innostuksen lähteiksi.

keepingwarm5

Ohje: Keeping Warm
Lanka: Tukuwool, Anga ja Ruura.

Mainokset

One Comment Lisää omasi

  1. Liina sanoo:

    Siitä tuli hieno!

    Minustakin on joskus tosi kivaa testineuloa – pitää olla varma, ettei siitä tule stressiä, mutta kun olen niin kauhean kärsimätön, en aina millään jaksaisi odottaa ohjeen julkaisua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s