Suosikkini superfoodeista

on

Superfoodeja on joka lähtöön. Niistä omien suosikkien löytäminen sekä itselle oikeasti hyödyllisten tuotteiden bongaaminen ovat jo suorituksia. Mutta totta se on: vain kokeilemalla voi löytää itselle sopivimmat jutut.

Päätin katsoa kuivakaappiini ja kartoittaa, mitä superfoodeja tulen oikeasti käyttäneeksi. Suomen metsistä löytyviä superfoodeja eli marjoja käytän päivittäin ja ne haenkin suoraan metsästä tai puskasta. Vaikka asunkin Helsingin keskustassa, niin tosiasiassa olen maalainen. Maalla on niin paljon helpompi hengittää ja vaikka en sinne kokoajan kaipaakaan, tiedän, että sieltä löytyy mielenrauhaa ja rakkautta. On ihanaa, että voi ovesta kävellä pihalle paljain jaloin ja hakea puskasta marjat suoraan aamupuuroon.

Jätetään marjat ja muut itsepoimittavat ja -kerättävät tehoaineet nyt tämän kirjoituksen ulkopuolelle ja keskitytään kauppojen hyllyistä löytyviin superfoodeihin. Kuka sen muuten päättää, että mikä on superruokaa? Onko sille oikeasti joku tarkempikin määritelmä kuin vain ravintotiheys – ei kai. Jätetään nyt silti puurot ja porkkanatkin tämän ulkopuolelle ja keskitytään vähän stereotypisempiin superruokiin, kuten erilaisiin jauheisiin ja kapseleihin.

Kaapistani löytyi nyt muun muassa kookosöljyä, Puhdistamon chia-siemeniä, Puhdistamon MSM + C – sekä Premium Maca -jauhetta, chlorella-jauhetta, Puhdistamon spirulina– ja chlorella-kapseleita sekä Berryfectin mustikkajauhetta. Jokaisella näistä on monia eri hyötyjä, mutta jos kävisin ne kaikki läpi, tästä postauksesta tulisi kilometrin mittainen. Joten miksi minä siis käytän näitä superfoodeja?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käytän kookosöljyä ruoanlaitossa yksinkertaisesti siksi, että se tuo mielestäni hyvän maun ruokaan. Okei, jauheliha ja kookos ei niin herkullista, mutta kookosöljyssä paistettu kana on niin hyvää. Joskus saatan laittaa kahviinkin lusikallisen kookosöljyä. Kookosöljy kestää hyvin kuumentamista, joten siksi sitä on mukava käyttää ruoanlaitossa. Kookosöljy hillitsee bakteerien kasvua ja lievittää sekä kipua että tulehduksia. Uskon sen siis olevan hyväksi, vaikka se onkin lähes täysin tyydyttynyttä rasvaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chia-siemenistä teen useimmiten illalla sörsselin esimerkiksi soijamaidon kanssa – kaksi ruokalusikallista chia-ciemeniä, ruokalusikallinen mustikkajauhetta ja kaksi desiä nestettä – tästä tulee aamiaiselle juuri sopiva chia-puuroannos. Yleensä heitän mukaan vielä pähkinöitä ja hedelmiä. Chia-siemenissä on sopivasti kuitia, energiaa ja proteiinia, jotka takaavat tasaisen verensokerin. Tällä annoksella pärjään aina hyvin lounaaseen asti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marjajauhetta käytän lähinnä lisänä erilaisissa puuroissa, viilissä sekä jogurtissa. Berryfectin marjajauheet ovat 100 % suomalaista marjaa ja mielestäni ne ovat kiva keino lisätä puurojen ja muiden maukkautta. Maun saa sekoitettua vielä muun ruoan joukkoon tasaisesti, mikä on aina plussa, kun muuten peruspuurot ja -viilit ovat aika mauttomia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MSM + C vahvistaa luustoa, niveliä ja ihoa. Siinä on myös mukana reilu annos c-vitamiinia. Tämä maistuu ihan hyvältä, kirpeä tujaus herättää hyvin aamulla, kun tätä sekoillaa ruokalusikallisen kylmään veteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Premium Macaa käytän vahvistamaan kroppaa niin sairauksia kuin stressiäkin vastaan. Tosin, mielestäni maca maistuu niin pahalta, niin lähinnä tuo tuote on vanhentunut kaapissani. Joskus laitan sitä lusikallisen mukaan smoothieen ja se maistuu vain pahalta. Olisiko kellään vinkkiä, missä macaa voisi käyttää niin, että se maistuisi hyvältä?

P7310473

Chlorella-jauhetta käytän silloin tällöin smoothien joukossa, mutta jos nyt totta puhutaan, niin kyllähän se nurmikolta maistuu. Sen vuoksi olen ostanut Puhdistamolta chlorella-kapseleita, jotka menevät veden kanssa melko kivuttomasti alas. Chlorella on lehtivihreää ja se puhdistaa muiden vihreiden tavoin ja tehokkaamminkin kehoa. Se on ravinto- ja proteiinirikasta ja se auttaa soluja uusiutumaan. Ja olen siis täydentänyt kyseistä purnukkaa – se ei ole mennyt vanhaksi kolme vuotta sitten…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jokseenkin samoista syitä käytän myös Puhdistamon spirulina-kapseleita. Chlorellaan verrattuna se on enemmän puhdistavaa, kun taas chlorella on enemmän rakentavaa. Spirulina sisältää reilusti muun muassa rautaa, beetakaroteenia, kalsiumia sekä proteiinia. Näitä meillä on tapana tyttöjen kanssa nappailla reilusti iltoina, jolloin skumppa virtaa – ja tämä ohje on tullut kyllä joltain superpojiilta! Vihreä puhdistaa maksaa, joka nopeuttaa alkoholin poistumista kehosta.

Mitkä ovat teidän suosikit superfoodeista?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s