Ylös, ulos ja lenkille

on

Viileää ja kosteaa, sitä on nyt ulkona tarjolla seuraavat kuukaudet! Itse en ole varsinaisesti ollut ikinä mikään ulkoilija satunnaisia lenkkejä ja futistreenejä lukuunottamatta, mutta tilanteeseen on tullut muutos.

Olimme syksyllä vaeltamassa Andorrassa äitini ja siskoni kanssa. Kuusi päivää putkeen raitista ilmaa, liikuntaa, ihania maisemia ja rauhaa. Mikä sen parempaa! Tästä vaelluksesta voitte luke lisää tammikuun Voi Hyvin -lehdestä!

Kun vaelluksen jälkeen palasin kotiin, palasin töihin ja palasin tuttuihin treenirutiineihin, olen vain kaivannut ja kaivannut ulos! Lounaalla on pakko hipsiä ulos hetkeksi, vaikka lounas olisikin lähellä.Yksi henkireikäni on myös joka-aamuinen kävely töihin ja työpäivän jälkeen on ihanaa, kun saa taas hengittää raitista ilmaa – tai mitä se nyt Helsingin ytimessä onkaan. Vaikka yhteen suuntaan se ei paljoa olekaan, niin minun tulee sentään käveltyä ulkona päivittäin noin 45 minuuttia._MG_9079

Tarvitseeko ihminen oikeasti raitista ilmaa? Selailin monia asian ympäriltä tehtyjen tutkimusten artikkeleita ja yhtäkkiseltään vastausta suoranaisesti tuohon kysymykseen ei löytynyt. Ulkoilulla ja raittiilla ilmalla on kuitenkin vaikutuksensa:

Luonnossa liikkuminen nimittäin lievittää stressiä ihan todistetusti. Luonnon rauha ja kauneus parantavat keskittymiskykyä, nostavat mielialaa, lisäävät intoa ja tuovat elinvoimaa. Vaikutus ei näy vain reippailijan naamassa vaan myös mittareissa: stressihormonien määrä, syke ja verenpaine laskevat. (menaiset.fi)

_MG_9097

Ulkoilulla on siis moniakin terveysvaikutuksia ja en usko, että monikaan pystyisi kieltämään sitä, etteikö raitis ilma itsessään tee hyvää ja piristä mieltä. Itse olen ainakin huomannut sen parantavan oloa niin monilla elämän osa-alueilla. Stressi helpottaa, ajatus juoksee kirkkaammin ja olo on muutenkin virkeämpi.

_MG_9081

Terveysvaikutusten lisäksi ulkoilusta tekee ihan parasta tuo pieni kaverini nimeltä Usva. Ei, se ei ole minun, mutta sentään kerran, pari kuukaudessa pääsen sen kerra ulos kirmaamaan.

_MG_9111

Mielestäni seura tekee erityisesti ulkona liikkumisesta mukavampaa – kaksin aina kaunihimpi eikö vain?

* Kuvat: Paula

* Vaatteet Casall / saatu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s