Mikä täällä haisee? Eli vinkkejä treenivaatteiden pesuun

on

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tekniset treenivaatteet tulisi pestä jokaisen treenikerran jälkeen. Muuten inhottava hienhaju tarttuu vaatteen kuituihin ja alkaa syövyttää niitä. Tämä tuskin näkyy lyhyellä aikavälillä, mutta parhaat treenivaatteet kestävät hyvänä vuosia eikä teknistä treenipaitaa tarvitse vaihtaa uuteen joka kauden jälkeen. Pikkuhiljaa hiki pinttyy tuotteisiin.

Todennäköisesti, jos treenaa päivittäin tai monta kertaa viikossa, jokainen omistaa pari treenivaatekertaa. Hikiset vaatteet olisi tärkeää heittää samantien pesuun eikä jättää mytyssä treenikassin pohjalle. Tiedätte varmaan sen tunteen, kun alatte pakkaamaan treenikassia ja löydätte sieltä pari päivää vanhat treenikamppeet rutussa, ehkä vielä kostea pyyhe vierellään! Homebakteerit siellä jo mylläävät ja ja kuluttavat vaatteiden kuituja!

P7310455

Miksi valita tekninen urheiluvaate? Tehokuidusta valmistettu kangas päästää kosteuden läpi – eli suomeksi sanottuna, kun hikoilet, olosi ei jää hikiseksi, koska vaatteen kangas hengittää eikä jää märäksi ihoa vasten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun treenivaatteita pesee, on hyvä painaa mieleen muutama sääntö:

  • Pese treenivaatteet jokaisen käyttökerran jälkeen.
  • Kannattaa suosia lyhyitä ja tehokkaita pesuohjelmia. Jos pesukoneessasi on ohjelma urheiluvaatteille, käytä sitä.
  • Urheilurintsikat, joissa on hakasia, muovisia osia ja kaaria, kannattaa pestä käsin – myöskin jokaisen treenin jälkeen.
  • Teknisille kuiduille paras pesulämpötila on 30 astetta. Eritysesti elastaani kärsii liian kuumasta pesusta, kun sen kuitu heikkenee.
  • Valitse treenivaatteille mieto pesuaine, joka on tarkoitettu erityisesti urheiluvaatteille. Tällaiset pesuaineet toimivat usein hyvin myös kylmissä pesulämpötiloissa ja säilyttää tekstiilien teknisen ominaisuudet.
  • Älä käytä teknisille kankaille huuhteluainetta. Se vie mukanaan tuotteen parhaita ominaisuuksia, vaate saattaa venähtää ja menettää muotonsa tai parhaan hengittävyyden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

* LV Sport Pyykinpesuneste saatu blogin kautta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s