Sukat synttärisankarille

on

Mummoni täytti kunnioitettavat 93 vuotta. Yritin tentata, mitä hän toivoisi lahjaksi – vastaus oli tietenkin, ettei hän tarvitse yhtään mitään. Niinpä neuloin sukat. Niitä tarvitsee aina.

piirakkasukat1

Ostin oranssinpunaisen lankavyyhdin Kehräämö Salo-Angorasta Ylöjärven Itä-Auren kylästä viime kesänä. Salo-Angorassa valmistetaan pääasiassa lankaa lampaanvillasta, mutta myös erikoisvilloista, kuten angorasta, hampusta, alpakasta ja jopa koirankarvasta. Itse ostin tämän vyyhdin lisäksi kaksi vyyhtiä ihanan pehmeää sekoitelankaa, jossa on angoraa 30 prosenttia ja loput lampaanvillaa.

saloangora1

Jos menet esimerkiksi Seitsemisen kansallispuistoon, poikkea ihmeessä tässä sympaattisessa kehräämössä. Aukioloajat kannattaa tarkistaa yrityksen Facebook-sivuilta.

saloangora2

En muistanutkaan, kuinka nopeaa on tehdä näin pieniä neuletöitä, sillä olen tehnyt lähiaikoina vain villapuseroa toisen perään. Sukat valmistuivat alle viikossa.

Olin suunnitellut jo pitkään Novitan Piirakkasukkien tekoa. Taidan tehdä useammatkin erilaiset Novitan Sukkalehdestä ja kuluttaa koreihin kertyneitä jämälankoja.

piirakkasukat2

Puikoilla on jälleen suuri työ, jonka valmistumista pitää odotella tovi. Jahkasin pitkään, minkä neuleen toteutan Madder Anthology 2: Simple Pleasures -kuvastosta. Lopulta päädyin Liviin.

piirakkasukat3

Ohje: Piirakkasukat, Novita
Lanka: Kehräämö Salo-Angora

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s