Laukkuleidi

on

Aloitin kesällä parin viikon välein uuden laukkuprojektin Virkkuri: muotoja ja pintoja -kirjasta. Moni virkkuu valmistuikin, mutta kun olisi pitänyt ommella kassille vuori ja kiinnittää vetoketju, viimeistely jäi. Niinpä aloitin aina vain uuden pussukan virkkauksen. Eihän laukkuja voi koskaan olla liikaa.

pohjanmaa

Molla Millsin Pohjanmaa-laukku kiinnitti heti huomioni. Liekö syynä pohjalaiset sukujuureni? Ensimmäiset rivit valmistuivat kesällä alppimatkalla Itävallassa. Suurimman osan kassista virkkasin kuitenkin junamatkoilla pohjoiseen ja iltaisin televisiota katsoessani.

pohjanmaa2

Kova Liina-kalalanka sai sormeni rakoille ja kädet koetukselle, mutta tein työtä hissukseen. Vaikka virkkaus tuntui etenevän ärsyttävän hitaasti, ei sen tekoon mennyt kuin noin kuukausi. Virkkasin aina pari riviä iltaisin, samalla kun katselin televisiota.

pohjanmaa1

Pitkään ihmettelin, miksi laukustani tulee lähes kymmenen senttiä leveämpi kuin kirjassa. Lopulta sen keksin: olin virkannut alusta alkaen kiinteitä silmukoita ohjeen pylväiden sijasta. Tämän vuoksi silmukkani olivat leveämpiä kuin alkuperäisessä ohjeessa.

pohjanmaa5

Koska laukustani tuli paljon leveämpi kuin ohjeessa, päätin tehdä siitä shopper bag -mallisen enkä kirjan tapaan clutch-laukkua.

pohjanmaa3

Eilen illalla tein viimeiset pistot kassiin. Tein siihen mustan vuoren, ja kiinnitin siihen metallisen vetoketjun. Valkoiset hihnat se sai vanhasta kangasvyöstä, jonka meinasin viedä kirpputorille myyntiin.

pohjanmaa4

Kuvissa mallina on upea siskoni, jolla on jaloissaan Lumi Accessoriesin uudet Tilda-kengät.

Mainokset

5 Comments Lisää omasi

 1. Paula sanoo:

  Tosi hieno!

 2. Jii sanoo:

  Erittäin tyylikäs laukku!

 3. Anselmiina sanoo:

  Upea!! 🙂

  1. paulahuu sanoo:

   Kiitos paljon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s