Paras porkkanakakku

Täytin hetki sitten pyöreitä vuosia. Koti täyttyi kavereista, kakuista ja kukista kahtena peräkkäisenä viikonloppuna. Olemmekin eläneet kuin leipomossa viime viikot. Eikä pääsiäinen tuo tähän poikkeusta, sillä ruokapöytään on jo tilattu jälkiruokaherkku.

synttarit

Yksi kaverisynttäreiden hitti oli Linda Lomelinon Porkkanakakku De Luxe. Olen leiponut sitä kahdesti, ja molemmilla kerroilla jäljelle on jäänyt vain rippeet. Jopa kakkulapio on täytynyt nuolla, jotta herkkua ei mene hippuakaan hukkaan. Voisin väittää sen olevan maailman paras porkkanakakku. Ainakin kärkikolmikkoon se pääsee noin vain!

porkkanakakku2

Porkkanakakku De Luxe

Porkkanakakkupohja:

  • 150 g voita
  • 3 suurta munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl muscovadosokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1½ tl soodaa
  • 1 tl kanelia
  • 250 g porkkanoita
  • 100 g saksanpähkinöitä (itse käytän tilalla manteleita pähkinäallergian vuoksi, hyvin toimii!)
  • 1½ dl omenasosetta

Cream cheese -kuorrute:

  • 100 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
  • 300 g philadelphiajuustoa
  • 3½ dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristelu: 100 g kookoshiutaleita

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi kakkuvuokaa, joiden halkaisija on noin 15 cm. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat, sokeri ja muscovadosokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi ja vaniljasokeri ja sekoita varovasti. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja kaneli keskenään. Siivilöi seos vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi. Rouhi pähkinät. Sekoita porkkanaraaste, pähkinärouhe ja omenasose taikinaan. Jaa taikina tasaisesti kakkuvuokiin. Paista pohjia 40–45 minuuttia.

Vatkaa voi vaaleaksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri ja jatka vatkaamista vielä hetki. Pane kuorrute hetkeksi jääkaappiin, jos se vaikuttaa liian löysältä. Leikkaa kakkupohjat kahtia neljäksi ohuemmaksi pohjalevyksi. Pane ensimmäinen pohjalevy kakkuvadille. Levitä päälle tasainen kerros kuorrutetta. Toista, kunnes olet käyttänyt kolme pohjalevyä. Pane päällimmäiseksi viimeinen pohjalevy leikkauspinta alaspäin. Levitä loput kuorrutteesta kakun reunoille ja päälle. Ripottele kuorrutteen pinnalle kerros kookoshiutaleita. Painele tarvittaessa kämmenellä, jotta hiutaleet tarttuvat kuorrutteeseen.

porkkanakakku

Arvatkaapa muuten, mitä sain lahjaksi? No, lahjakortteja Kerään ja Lankamaailmaan, tietenkin. Nyt olenkin niin langoissani, ettei hetkeen tarvitse miettiä, viitsisinkö satsata uusiin villatakkilankoihin.

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Liina sanoo:

    Jestas että näyttää hyvältä, kaakku. Ja lahjat kuulostavat hyvältä. Oih! Ja kovasti onnea!

    1. paulahuu sanoo:

      Kakku on kyllä ihan paras, suosittelen testaamaan reseptiä! Ja kiitos paljon onnitteluista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s