Pihkassa

on

Kesä oli kääntynyt syksyksi, kun satuin vilkaisemaan kahvilan ilmoitustaulua. Siinä joogakurssien joukossa, näytelmäkurssin vieressä oli mainos työpajasta, jossa ommeltaisiin omin käsin klassisen kaunis satulalaukku. Olihan sinne pakko päästä. Niinpä aloin laskea viikonloppuja Kenkäpaja Pihkan pajaan.

pihka6

Eilen lauantaina koitti kauan odotettu päivä. Menin paikalle intoa puhkuen, sillä en ole aikoihin tehnyt käsitöitä toisen opissa. Ja voi että, se on aivan parasta – kuten muistinkin! Jos jotakin ei osaa, aina voi kysyä apua kokeneemmalta.

pihka1

Pihkan omistajat, Veera ja Maisa, todellakin osaavat. Pihkan oma valikoima on ihastuttava, mutta nämä naiset valmistavat kenkiä ja laukkuja myös asiakkaan mittojen ja toiveiden mukaan. Tällä kurssilla saimme tehdä joko pienen tai suuren Vanja-laukun. Minä ja kaksi muuta kurssille osallistunutta valitsimme suuremman.

pihka2

Laukku tehtiin itse alusta alkaen. Ensin leikattiin laukun osat paksusta nahasta. Tämän jälkeen ne hiottiin, ohennettiin ja vahattiin, kiinnitettiin solki, jonka jälkeen laukun reunoihin tehtiin naskalilla reiät helpottamaan ompelutyötä.

pihka3

pihka4

Jos omista sormista loppui puhti tai halusi hetken huilata, Veera ja Maisa auttoivat. Jämäkkä nahka oli haastavaa työstettävää. Vaikka käsissä oli suojahansikkaat, sormeni olivat nirhaumilla.

pihka8

Kuusi tuntia ja viisi rakkoa myöhemmin laukku oli valmis. Itse tehty ihanuus, jollaista ei tule aivan heti Tampereen kadulla vastaan.

pihka5

pihka9

Pihkassa järjestetään laukkukurssi toistamiseen 3. marraskuuta. Naiset lupailivat tulevalle talvelle kaksipäiväistä kenkäkurssia, jossa voi tehdä vaikkapa nilkkurit. Laskekaa minut mukaan, sillä kuka voisi näitä vastustaa?

Olen nyt auttamattomasti pihkassa. Nahkaa tänne ja äkkiä! Voisin tarttua uudestaan mattoveitseen ja naskaliin.

Mainokset

4 Comments Lisää omasi

 1. Niina sanoo:

  Mahtavaa, että tällaisia pajoja on olemassa 🙂 Jäin aivan haaveileen itsekin, että pääsisi osallistumaan. Hieman tuo Tampere kaukana omaan tukikohtaan nähden, vaikka viikonloppuisinhan nuo näköjään on. Hmm… se kenkäpaja varsinkin alkoi nyt kutkutteleen.

  1. paulahuu sanoo:

   Suosittelen ehdottomasti! Tuonne kurssille oli yksi nainen tullut Espoosta, toinen Mikkelistä – eli välimatka ei ole este, vain hidaste 😉

 2. Jatta sanoo:

  Oi vau! Tämän laitan kyllä korvan taakse, olisi ihana päästä kokeilemaan!

  Tosi ihana blogi muuten, mahtista että löytyy uutta seurattavaa!

  1. paulahuu sanoo:

   Suosittelen, oli kyllä niin kivaa puuhaa, että pakko ostaa käsityömessuilta nahkaa ja kokeilla kotioloissa puuhastelua 🙂 ja hauska kuulla, blogisi on aina ollut suosikkieni listalla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s