Myssy mussulle

on

Pitihän se arvata. Kun sain violetin myssyn valmiiksi, mies toivoi itselleen samanlaista. Niinpä virkkasin mussulle myssyn. Viime viikonlopun Tampere-Helsinki-Tampere -junamatkat menivät hujauksessa pipoa tikuttaen.

junassa

Piposta piti tulla Kerällä-kirjan Vaikka Pohjoisnavalle. Sovelsin ohjetta laatikosta löytyviin lankoihin sopivaksi ja miehen (& omaani) päähän istuvaksi.

Tekniikka on helppo. Ensin virkataan perinteiseen tapaan ympyrä lisäämällä silmukoita, sitten lopetetaan leventäminen ja tehdään suoraa niin kauan, kunnes tuntuu, että korvat kaipaavat enemmän suojaa. Tämän jälkeen minun myssyssäni kavennetaan.

Eli näin:

Virkkaa neljä ketjusilmukkaa ja yhdistä ne ympyräksi piilosilmukalla. Merkitse langalla kohta, jossa kerros vaihtuu. Virkkaa jokaiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa. Kerroksen jälkeen ympyrässä on kahdeksan silmukkaa. Lisää silmukoita virkkaamalla joka toiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa ja joka toiseen vain yksi. Kerroksen lopussa silmukoita on 18.

mussumyssy2

Ympyrän virkkausta jatketaan tähän tapaan. Seuraavalla kerroksella virkataan joka kolmanteen kaksi silmukkaa, sitä seuraavalla joka neljänteen, sitten joka viidenteen. Jatka tähän tapaan välissä olevan silmukkamäärän kasvattamista kunnes se tuntuu sopivan leveältä päälaelle aseteltuna.

mussumyssy3

Tämän jälkeen virkataan ilman silmukoiden lisäyksiä lähes niin kauan, kunnes korvat peittyvät. Kavenna sitten oikeastaan sen verran kuin hyvältä tuntuu. Itse kavensin joka 15. silmukalla parin kerroksen välein. Pipoa kannattaa sovittaa vähän väliä päähän, jotta ei kavenna turhan joutuisasti tai hitaasti. Kun pipo peittää korvat ja sen saa vedettyä takaraivolle hieman myttyyn, katkaise lanka ja päättele.

mussumyssy

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s