Omenat piilosilla

on

Kun omenoita pukkaa puista enemmän kuin tarpeeksi – ja hilloakin on tehty jo usean vuoden varalle – omenoita kannattaa ujuttaa ruoan joukkoon.

omenasampylat3

Yksi tämän syksyn suosikeistani on omenavispipuuro. Toisen löysin tänään.

omenasampylat2

Aamulehden välissä kotiin kannetussa Valion ohjelehtisessä oli resepti kaura-omenasämpylöihin. Hieman reseptiä tuunaamalla sain aikaan rapsakoita sämpylöitä. Ensi kerralla ujutan joukkoon vielä enemmän omenaa. Nyt se jää turhaan sivuosaan.

omenasampylat4

Kaura-omenasämpylät

  • 5 pientä omenaa
  • 2 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 200 g kermaviiliä
  • 5 dl kaurapuuroa (tai 3,5 dl kaurahiutaleita, joista teet mikrossa pikapuuroa noin 5 dl veden kanssa)
  • ½ dl sulatettua voita
  • (ripaus suolaa ja sokeria)
  • n. 6 dl vehnäjauhoja
  • n. 5,5 dl ruissihtijauhoja

Pilko viisi pientä omenaa lohkoiksi ja keitä ne pehmeäksi pienessä määrässä vettä. Soseuta lohkot sauvasekoittimella.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon omenasose, kermaviili ja rasva. Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon jauhot. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Pyörittele taikina sämpylöiksi leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja anna kohota. Laita sillä välin uuni lämpenemään 225-asteiseksi. Paista sämpylöitä uunin keskiosassa noin 13 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.

omenasampylat

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s