Sadonkorjuun aika

on

Lauantaiaamu ja -iltapäivä kuluivat sadonkorjuun merkeissä kälyn pihamaalla. Keräsimme puusta pudonneet yksilöt ja ravistimme sankokaupalla lisää omenoita.

omenamehu2

Mies hytkyi vahvan omenapuun oksalla ja tiputti kasapäin omppuja maahan – siitä olisi pitänyt saada video.

omenamehu4

Aivan turhaan emme keränneet kymmeniä kiloja omenoita. Silppusimme ne sileäksi mössöksi ja jätimme muhimaan muutamaksi tunniksi.

omenamehu1

omenamehu5

Sillä välin, omenoiden mehustuessa, kävimme kiinni kasvihuoneen viinirypäleköynnöksiin. Napsimme alas kaikki jäljellä olevat tertut, ja puristimme niistä mehut irti.

rypalemehu1

Saaliiksi saimme viisi litraa rypälemehua: todella hyvää, vaikka kotikasvatetut viinirypäleet ovat sellaisenaan syötyinä melko kitkeriä.

rypalemehu3

Ei voi sanoa, että tässä puuhassa säästäisi rahaa tai aikaa, sillä vaikka meitä mehustajia oli kolme (ja lisäksi 2,5-vuotias pikkuapulainen), urakkaan hurahti koko päivä. Mutta: itse puristettu mehu on niin hyvää (eikä siinä ole mitään lisättyä!), että sen tekeminen on todellakin kaiken vaivan väärti.

Lopulta omenamehua tuli hurjat 20 litraa. Pari litraa juodaan saman tien, kolmannes pakastetaan talven varalle ja loput pääsevät koe-eräksi kotitekoiseen omenasiideriin.

rypalemehu2

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s