Syystunnelmissa

on

Se on hyvän loman merkki, kun unohtaa, mikä päivä on ja mitä teki eilen. Kolme viikkoa teki tehtävänsä: olin hyvin rentoutunut palatessani töihin. Mutta oltuani vartin työpisteellä, tuntui kuin en olisi missään ollutkaan.

loma1

Loman aikana niitä kilometrejä kertyi kaikkiaan 4200. Aikamoista huristelua ympäri Suomen. Ja tulihan sitä valmistakin: vinoraitainen, mustavalkoinen laukku sai viimeiset silmukkansa ja odottaa nyt vuoritusta ja hihnojaan. Siitä lisää lähiviikkoina.

syksy1

Elokuun viimeiset illat kuluivat marja- ja sienimetsällä ystäväporukalla. Nyt pakastin pursuaa puolukoista ja mustikoista, sieniäkin on sopivasti. Mutta vielä mennään uudestaan! Ehkä jo heti huomenna.

loma3

loma2

Keittelin tänä iltana ensimmäiset omenahillot, tällä kertaa kera calvados-brandyn. Maistui hyvältä maustamattoman jugurtin kanssa.

Omena-calvadoshillo

  • 1 kg pilkottuja omenoita
  • 1 dl vettä
  • ½ dl calvadosta
  • 2 ½ dl hillosokeria
  • 1 tl kanelia
  • ½ dl sitruunamehua

Poista omenista karat ja paloittele omenat reiluiksi lohkoiksi. Kaada joukkoon desi vettä ja hillosokeri. Keitä hetken aikaa. Mittaa kattilaan calvados, kaneli ja sitruunamehu. Keitä kymmenisen minuuttia, kunnes omenat alkavat pehmetä. Soseuta omenat sauvasekoittimella ja purkita kuumennettuihin tölkkeihin.

omenahillo

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. krivid sanoo:

    Hilloreseptiä pitää ehdottomasti kokeilla, näyttää niin herkulliselta!

    1. paulahuu sanoo:

      Suosittelen! Toinen samantyylinen suosikkini on rommiraparperihillo. Ehkä jaan sen sitten ensi kesänä, kun raparperi on taas ajankohtainen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s