Niin helppoa, niin hyvää

on

Tein pari vuotta sitten blogimaailmasta reseptilöydön. Chocochilin kesäkurpitsaskonssit (kannattaa muutenkin tutustua blogiin) ovat siitä lähtien kuuluneet suosikkeihini.

Muokkaan reseptiä aina tarpeen mukaan. Jos kaapista ei löydy soijajugurttia, laitan joukkoon esimerkiksi rahkaa tai tavallista jugurttia – joskus taisin jopa kipata joukkoon purkillisen viiliä. Korvaan aina osan jauhoista ruissihtijauhoilla ja jätän suolan kokonaan pois.

kesakurpitsaskonssit1

Nämä skonssit pyöräyttää nopeasti, sillä niiden ei tarvitse antaa kohota lainkaan. Uuni kannattaa siis laittaa lämpiämään heti, kun aloittaa skonssien tekemisen.

kesakurpitsaskonssit2

Kesäkurpitsaskonssit (noin 10 kpl)

  • 3 dl kesäkurpitsaraastetta
  • 3 dl vehnäjauhoja (voit korvata osan esimerkiksi ruis(sihti)jauhoilla)
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • (1 tl suolaa)
  • 1 tl sokeria
  • 300 g maustamatonta soijajugurttia
  • 3/4 dl öljyä

    Raasta kesäkurpitsa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuiviin aineisiin kesäkurpitsaraaste, soijajugurtti ja öljy. Sekoita. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, sekoita joukkoon vielä loraus vettä tai kaura-/soijamaitoa. Muotoile taikinasta sämpylän tapaisia jauhotetuin käsin ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s