Maukasta maanantai-iltaa

on

Maanantaivapaat töistä ovat mahtavia. Päivä alkoi mansikkareissulla äidin ja siskon kanssa. Lounaaksi paistoimme porkkanavohveleita, jälkiruokana oli tietenkin poimimiamme mansikoita ja vaniljajäätelöä.

mansikkamaalla

Porkkanainnostus jatkui illalla, jolloin pyöräytin pellillisen maukkaita porkkana-manteliskonsseja Lisa Lemken Syödään porukalla -kirjasta. Suosittelen kokeilemaan reseptiä! Tuunasin sitä hieman ja käytin tavallisen maidon sijaan soijamaitoa.

porkkanamanteliskonssit

Porkkana-manteliskonssit
50 g huoneenlämpöistä voita
3 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl täysmaitoa
4 karkeasti raastettua porkkanaa (noin 4 dl)
100 g karkeaksi rouhittuja manteleita

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa voi kuutioiksi ja sekoita kuutiot jauhojen, leivinjauheen ja suolan kanssa. Lisää maito, raastetut porkkanat ja rouhitut mantelit, ja sekoita tahmeaksi taikinaksi.

Nosta taikinasta yhdeksän nokaretta leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes skonssit ovat saaneet kauniin värin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s