Kuinka monta kokkia tarvitaan tekemään tuorepastaa?

on

Ainakin, kun kyse on ensikertalaisista, oikea vastaus on neljä. Kaksi kannattelee pastataikinaa, yksi ottaa valmiita tagliatellenauhoja vastaan ja yksi veivaa pastakoneen kammesta – ja viides tietenkin ottaa tästä koomisuudesta valokuvia.pasta4

Alkukömpelyyksien jälkeen tagliatellen valmistaminen sujui joutuisasti. 91-vuotias mummoni sai roolin tagliatellenauhojen erottelijana.

pasta1

Tuorepasta

  • 500 g durum-vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 1/2-1 tl öljyä

Kumoa jauhot pöydälle tai kulhoon, ja tee keon keskelle kolo. Riko kananmunat siihen. Sekoita jauhot sormin kananmunan joukkoon ja alusta käsin taikinaa niin, että saat siitä tasaista ja kimmoisaa. Kun taikina alkaa muotoutua, lisää joukkoon vesi, suola ja öljy. Jaa taikina neljään osaan. Ota yksi käsittelyyn, ja peitä loput tuorekelmulla. Litistä taikina mahdollisimman littanaksi ja muotoile se pastakoneella tagliatellenauhoiksi. Levitä valmiit nauhat esimerkiksi leivinliinan päälle odottamaan. Kun tagliatellenauhat ovat saaneet hieman kuivahtaa, kypsennä ne runsaassa, suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä pari minuuttia. Tarjoile heti.

pasta2

Mamma mia, mitä pastaa! Tuorepasta oli todellakin vaivan arvoista – eikä se edes ollut niin kovin hankalaa valmistaa.

pasta3

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s