Mikään ei voita tuoreita sämpylöitä

on

Leivon sämpylöitä ainakin kerran viikossa, parhaimpina kahdesti. Porkkanasämpylät ovat yksi suosikeistani. Olen muokannut Kaunista elämää -blogin porkkanasämpylöiden ohjetta entistä maukkaammaksi.

Porkkanasämpylät
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 suurta porkkanaa raastettuna
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 2 dl kaura- tai ruishiutaleita
  • (1 tl suolaa)
  • n. 4 dl vehnäjauhoja
  • n. 4 dl ruissihtijauhoja (tai muita jauhoja)
  • 1/2 dl rypsiöljyä
Lämmitä vesi riittävän kuumaksi, koska kylmä porkkanaraaste viilentää lämpötilaa. Sekoita joukkoon hunaja ja porkkanaraaste. Lisää joukkoon kuivahiiva ja kaurahiutaleet. Lisää halutessasi teelusikallinen suolaa. Sekoita joukkoon lähes kaikki jauhot ja lopuksi vielä rypsiöljy. Taikinan kuuluukin olla tahmeaa, joten älä lisää liikaa jauhoja. Sämpylöistä tulee sitä pehmeempiä, mitä vähemmän laitat jauhoja. Anna taikinan nousta puolisen tuntia lämpimässä paikassa, leivinliinalla peiteltynä.
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Itse pyörittelen sämpylät suoraan leivontakulhossa, jotta sotkua tulee vähemmän. Voit halutessasi kumota taikinan pöydälle ja pyöritellä sämpylät jauhotetulla pöydällä. Itse upotan käteni jauhopussiin, ja pyörittelen sämpylät jauhoisilla käsillä. Anna sämpylöiden nousta leivinliinan alla noin kymmenen minuuttia – sen aikaa, kun uuni kuumenee. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Peittele uunista tulleet sämpylät leivinpaperin ja leivinliinan alle pehmenemään.
Ja voi, se on ainoa, mitä tarvitset näiden kanssa.
porkkanasampylat2
porkkanasampylat1
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s